Obuka za Jedinicu civilne zaštite

VIDEO K9: Kako bi u slučaju elementarnih nepogoda jedinice civilne zaštite mogle na vreme da odreaguju i kako ih ove situacije ne bi zatekle nespremne, danas je održan trening rezervnog sastava Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zaštitu od požara u Novom Sadu.

0
734

Specijalizovana jedinica civilne zaštite za zaštitu od požara u Novom Sadu postoji četiri godine.

Treninzi i obuke za pripadnike ove jedinice se redovno održavaju sa ciljem uvežbavanja rezervnog sastava za zaštitu od požara kako bi, u slučaju vanrednih situacija, mogli da pomognu redovnim vatrogasnim jedinicama.

“Jedan od današnjih zadataka je uvežbavanje gašenja požara na većim površinama i gašenje sa crevima. U ovom slučaju se uvežbavanje izvodi sa vatrogasnim vozilom i sastoji se iz dela kada se prilazi vozilu, uzima se voda, razvlače se creva i dolazi se do mesta požara, odakle se sa tri mlaza vode vrši gašenje požara”, rekao je Diko Cupura, komandir čete.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu  Dragan Cvetićanin je istakao da su pripadnici novosadske čete civilne zaštite intervenisali svaki put kada je pomoć bila potrebna u bilo kom delu Srbije.

“Prethodnih godina smo imali angažovanje specijalizovanih jedinica u centralnoj i istočnoj Srbiji i to čete za spasavanje na vodi, a u pripravnosti nam je bila četa za zaštitu od požara. Svesni smo svi elementarnih nepogoda kakve nam se dešavaju u poslednje vreme i klimatskih promena, ne samo u našem regionu, nego u celom svetu, tako da ovi treninzi služe da pripadnici budu spremni za izazove i rizike kojima smo izloženi i da pravovremeno reaguju”, rekao je Cvetićanin.

Rezervni sastav Specijalizovane jedinice civilne zaštite za zaštitu od požara u Novom Sadu ima 35 pripadnika, od kojih su njih 33 prisustvovali današnjem treningu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.