Obuka i posao za spasioce

VIDEO K9: Bliži se početak kupališne sezone, pa je u ovom periodu najveća potražnja za spaciocima na vodi. Iz tog razloga Udruženje spasilaca organizuje obuku, nakon koje će oni koji završe imati priliku da dobiju posao.

324

Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine započelo je obuku za dvadesetak spasilaca u zatvorenom bazenu SPENS-a. Obuka traje do 28. aprila.

“Mi obuku organizujemo tradicionalno u aprilu mesecu, pre početka sezone na mnogim kupalištima, tako da mogu se prijaviti svi zainteresovani bez obzira da li je u pitanju muško ili žensko. Obuka traje do 28. aprila, nekih 10 radnih dana, oko 60 časova. Na obuci će se vršiti kondicioni treninzi kandidata, vršiće se obuka primene spasilačke opreme i obuka za prvu pomoć”, naveo je Goran Radivojević iz Udruženja spasilaca na vodi.

Uslovi za kandidate su srednja stručna sprema i zdravstvena sposobnost, ali mora postojati i ljubav prema sportu i želja da se pomaže ljudima, kažu u Udruženju.

“Za sad ima još mesta, ko je zainteresovan može i dalje da se prijavi. Mi u toku sezone organizujemo uvek više konkursa, ali preporučujemo, ko je zainteresovan prvenstveno za profesionalni rad kao spasilac, da se javi što pre, jer u ovo doba godine se angažuju spasioci na kupalištima, tako da onaj ko sad završi obuku, ima prioritet u radu”, istakao je Radivojević.

Biće organizovan i drugi krug obuke u junu, a svakome ko završi obuku, biće ponuđen posao, kaže Radivojević.

Zainteresovani se mogu prijaviti na e-mil adresu: [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.