Obučeno 100 zdravstvenih radnika za zaštitu dece na internetu

U tehničkim obukama koje sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za korišćenje aplikacije Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, do sada je učestvovalo oko stotinu zdravstvenih radnika u Srbiji, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

0
378

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je navela da su operateri kontakt centra posetili 17 domova zdravlja na teritoriji Beograda gde su direktorima, pedijatrima školskih dispanzera i psiholozima pružili tehničke instrukcije za rad na aplikaciji koje će im ubuduće pomoći u prihvatanju i rešavanju predmeta prosleđenih od strane Kontakt centra.

Obuke su održane i u domovima zdravlja u Aranđelovcu, Zrenjaninu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici, a do 15. avgusta, biće sprovedene i u Rumi, Valjevu, Pančevu, Novom Sadu, Smederevu, Staroj Pazovi, Požarevcu i Šapcu.

Matić je ocenila da je saradnja Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu sa predstavnicima zdravstvenog sektora u Srbiji od izuzetnog značaja, budući da su prekomerna upotreba novih tehnologija i stvaranje zavisnosti kao posledica toga, prepoznati kao problemi koji je potrebno suzbijati radi zaštite dece prilikom korišćenja IKT-a.

Sa tim ciljem, u tehničkim obukama koje sprovodi Ministarstvo za korišćenje aplikacije Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, povezane sa preko 500 pojedinačnih kontakata u svim institucijama sa kojima Centar sarađuje, do sada je učestvovalo oko stotinu zdravstvenih radnika u Srbiji.

“Tokom tih obuka imali smo prilike i da neposredno od zdravstvenih radnika dobijemo preporuke koje se tiču edukacije dece za bezbednost dece na internetu. Oni smatraju da takve edukacije treba sprovoditi već u 3. i 4. razredu osnovne škole, kada se može preventivno delovati na svest o rizicima prilikom korišćenja digitalnih tehnologija”, rekla je Matić, navodi se u saopštenju. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.