Obrisi parka pored Bulevara Evrope

VIDEO K9: Još uvek nezavršen park između Novog naselja i Detelinare već je dobio prve posetioce. Nakon što su izgrađena igrališta za decu, naši najmlađi sugrađani svakodnevno posećuju ovu oazu pored Bulevara Evrope koja bi trebala da bude potpuno opremljena do 15. decembra.

0
23

Već u prepodnevnim časovima, deca s roditeljima ili bakama i dekama odlaze u delimično izgrađen park između Novog naselje i Detelinare.

Ovaj prostor pored Bulevara Evrope poslednjih godina izazivao je različite komentare u javnosti, pre svega zbog kašnjenja rokova za njegovu izgradnju i dodatna izdvajanja iz gradskog budžeta.

Ipak, buduća nova zelena površina u Novom Sadu danas uveliko ima obrise pravog parka, a kraj radova na njegovoj izgradnji najavljen je za 15. decembar ove godine.

U parku su postavljene javna rasveta, klupe, kante za smeće, sagrađen je parking i javni toalet. Izgrađeni su i vodeni kanali premošteni sa dva mostića, a adaptirano je i malo jezerce sa vodom. Postavljen je i deo sadržaja za odrasle, poput terena sa boćanje i sprave za vežbanje.

Trenutno nedostaju zelene površine, a iz JKP “Gradsko zelenilo” rekli su za pokrajinski javni servis da je do sada posađeno 3.224 komada sadnica perena, oko 600 komada sadnica šiblja, a da se trenutno radi na setvi trave, dok će u narednom periodu biti posađeno  blizu 400 komada sadnica novog drveća.

Ipak, ono što najviše raduje naše najmlađe sugrađane, koji su i najčešći posetioci ovog parka, jesu dva nova igrališta za decu.

Ova površina, kako kažu i naši sugrađani, tek dobija obrise pravog parka. Najveći deo njegove površine predviđen je za pošumljavanje i izvesno je da će tada u njemu uživati naši sugrađani svih starosnih dobi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.