Obrazovanje za 21. vek

VIDEO K9: U novosadskoj OŠ "Vuk Karadžić" danas je održan okrugli sto na kojem je bilo reči o stručnom usavršavanju prosvetnih radnika. Reč je o programu realizovanom u okviru ERASMUS+ projekta partnerskih organizacija iz našeg grada, Zagreba i Skoplja.

0
11

Iza naziva okruglog stola “Stručno usavršavanje u zemljama učesnicima – sličnosti i razlike, krije se namera da se istakne značaj aktivnog učešća prosvetnih radnika u planiranju politika stručnog usavršavanja u svojim zemljama, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Skup je održan u okviru projekta “Potrebe nastavnika za celoživotnim učenjem u kontekstu obrazovanja za 21. vek, koji kao koordinator organizuje Trening centar Kocevski iz Novog Sada u saradnji sa partnerima iz Zagreba i Skoplja, kao i novosadskim Društvom učitelja, a u okviru ERASMUS+ programa.

Prioritetni zadatak Društva učitelja Novog Sada je upravo stručno usavršavanje prosvetnih radnik i logičan partner u ovom projektu.

Ovom skupu prethodilo je opsežno istraživanje preseka stanja u stručnom usavršavanju u ovim dežavama, učesnicama projekta ERASMUS+. Rezultati istraživanja će predstavljati osnovu za pokretanje inicijative za promenu načina stručnog usavršavanja prosvetnih radnika.

Ovakvi okrugli stolovi istovremeno se, kako je rečeno, održavaju u Skoplju i u Zagrebu, a objedinjeni stavovi biće usaglašeni na Konferenciji čije je održavanje planirano u drugoj polovini sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.