Obrazovanje pristupačno svima

VIDEO K9: O tome kako odgovarajućom podrškom i servisima olakšati studiranje osobama sa invaliditetom i povećati broj akademskih građana iz ove kategorije bilo je reči na stručnom skupu održanom u petak u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

0
21

“Obrazovanje pristupačno svima” naziv je stručnog skupa održanog u petak u Rektoratu Novosadskog univerziteta, organizovanog u saradnji sa Sveučilištem u Mostaru, i univerzitetima u Sarajevu, u Istočnom Sarajevu, u Banjaluci i u Beogradu.

Zajedno sa ovih pet partnerskih univerziteta, Univerzitet u Novom Sadu inicijator je i jedan od potpisnika Sporazuma o razumevanju i zajedničkom radu na unapređenju uslova studiranja studenata sa invaliditetom, dokumenta kojim su ove ustanove izrazile spremnost da zajedničkim naporima doprinesu unapređenju uslova studiranja studenata sa invaliditetom i sa ciljem povećanja broja visokoobrazovanih osoba sa invaliditetom.

Područja saradnje pet partnerskih univerziteta su, kako je rečeno, akademska, naučna i stručna, koja će se, između ostalog, ogledati u razvijanju regionalne mreže za podršku studentima sa invaliditetom, razmeni iskustva i primera dobre prakse, zajedničkim projektnim aktivnostima, kreiranju prilika za razmenu studenata, kao i radu na institucionalizaciji sistema podrške i standardizaciji servisa za podršku.

Pružaoci podrške studentima sa invaliditetom na skupu su govorili o specifičnim servisima podrške i načinima za njihovu implementaciju, a svoja mišljenja izneli su i predstavnici partnerskih univerziteta i Pokrajine uz čiju je podršku skup i organizovan.

Na ovom stručno-edukativnom događau su učesnici i posetioci imali priliku da sagledaju različite načine za implementaciju servisa podrške, sa ciljem njegove standardizacije i ujednačavanja sistema podrške na univerzitetima potpisnicima sporazuma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.