Obrazovanje menja svet

VIDEO K9: Asocijacija najboljih nastavnika na prostoru bivše Jugoslavije dodelila je nedavno nagrade najboljim prosvetnim radnicima na ovim našim balkanskim prostorima. Među njima je i jedna vaspitačica, Danijela Miličić Trebaticki zaposlena u vrtiću u Nadalju.

281

“Jedna knjiga, jedna olovka, jedno dete i jedan nastavnik mogu da promene svet“ – ovo je moto Asocijacije ANN EX YU koja okuplja najbolje nastavnike sa prostora bivše Jugoslavije.

Za sada ih je 65 koji su ujedinjeni zajedničkom vizijom energijom i željom za stvaranjem boljih uslova za obrazovanje novih generacija EX YU regiona.

Prva međunarodna konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, održana je 1. i 2. marta 2019. godine u Skoplju. Nakon upoznavanja sa makedonskim obrazovnim sistemom i niza zanimljivih predavanja, na kraju su dodeljena priznanja za 40 najboljih nastavnika regiona.

Među nagrađenima je i vaspitačica PU „Radost“ u Nadalju, Danijela Miličić Trebaticki, trenutno i jedini vaspitač sa titulom Najbolji nastavnik EX YU.

ANN EX YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta. Kriterijumi za sve koji su želeli u Asocijaciju, a i za one koji će im se pridružiti su definisani u 27 tačaka. N

Najbolji nastavnici su oni koje ne napušta entuzijazam i pored toga što se obrazovanje ne nalazi u vrhu lestvice vrednosti, rekla je Miličić Trebaticki.

Na ovom, kažu najbolji nastavnici i vaspitači ove Asocijacije, nameravaju da istraju i da pri tome, uz poštovanje razlika koje danas postoje, iskoriste prednosti koje imaju: zajedničku istoriju, slične obrazovne sisteme, nepostojanje jezičke barijere i bliskost kultura naroda u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.