Obrazovanje ključno za napredak

VIDEO K9: U susret Svetskom danu Roma, koji se obeležava 8. aprila, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, s kojima je razgovarao o dosadašnjoj podršci i planiranim programima i aktivnostima.

0
18

Brojne su mogućnosti za unapređenje položaja Roma u društvu, a najvažnija pitanja tiču se obrazovanja, socijalne zaštite i zapošljavanja, poručeno je sa današnjeg sastanka predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića s predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Sagovornici su se saglasili da je pokrajina u proteklih osam godina pružala kontinuiranu podršku pripadnicima romske nacionalne manjine kroz brojne programe poput stipendiranja i unapređenja uslova stanovanja, što je, kako su istakli, dalo konkretne rezultate, saopšteno je nakon sastanka iz Pokrajinske vlade.

“Najznačajniji zadatak je”, prema rečima Mirovića, “Podsticanje pripadnika romske zajednice na obrazovanje jer će to dovesti do njihovog uključivanja u sve segmente društva čime se stvaraju uzori i dobri primere za sve druge”.

Zahvaljujući se na podršci, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić naveo je da je proteklih godina napravljen značajan napredak u pogledu unapređenja položaja Roma te da se sve više romske dece obrazuje, što je dobra osnova za njihovo osnaživanje i bolju budućnost.

Sastanku su prisustvovale i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.