Obradovićev protest pištaljkom u Skupštini Srbije

VIDEO K9: Sednicu Skupštine Srbije na kojoj je glavna tema ukidanje vanrednog stanja u zemlji, prekinuo je na početku lider Dveri Boško Obradović duvanjem u pištaljku, nakon čega ga je obezbeđenje udaljilo iz sale.

0
21

Sednica Skupštine Srbije na kojoj su poslanici razmatrali predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon ulaska lidera Dveri Boška Obradovića koje je stao ispred mesta na kojem sedi predsednica parlamenta Maje Gojković i počeo da zviždi pištaljkom.

Gojković je dala pauzu od 15 minuta i naložila obezbeđenju da skloni Obradovića iz sale.

Nakon što je lider Dveri odbio da se pomeri, obezbeđenje ga je, posle desetak minuta bezuspešnih pregovora, silom iznelo iz sale.

Obradović je novinarima u skupštinskom holu rekao da su time prekršena mere Vlade koje jasno kažu da se mora poštovati fizička distanca, a kao razlog svog protesta naveo je to što je, prema njegovoj oceni, sve što se u Srbiji dešavalo u vezi sa pandemijom koronavirusa u direktnoj vezi sa izborima.

Dok svakog dana imamo više od sto novozaraženih i nekoliko mrtvih, nema uslova za izbore, ni zdravstvenih, ni demokratskih, istakao je Obradović i podsetio da se zalaže za odlaganje izbora za kraj godine kada se okonča pandemija na svetskom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.