Obradović: Najteže je biti Srbin

VIDEO K9: "Danas je u našoj državi najviše diskriminisan srpski narod", izjavio je Mladen Obradović, iz organizacije Srbski Obraz u našoj emisiji Otvoreni ekran.

454

“Srbski obraz” je, objasnio je Obradović, organizacija pravoslavnih rodoljuba koji se zalažu za obnovu srpstva u duhovnom, ekonomskom, vojnom, kulturnom, političkom ali iznad svega u državotvornom smislu.

Članovi ove organizacije, kako je istakao, ne ustručavaju se da uvek kažu ono što misle, jer čvrsto veruju da je govoriti istinu sveta dužnost svakoga ko želi da se bavi javnim poslom.

Prema Obradovićevim rečima, zbog nemogućnosti da upravljački režim utiče na mišljenje i opredeljenje, ali i odlučnost da se bore za sve ono što je sveto i čestito, organizacija “Srbski Obraz” suočava se sa srpskim neprijateljima.

[quote_box_center]“Danas je u našoj državi najteže biti Srbin”, kaže Obradović.[/quote_box_center]

Kao mali mali primer diskriminacije koji govori o tome da, kako kaže, prava srpskog naroda nikoga u ovoj zemlji ne zanimaju, Obradović navodi da je i u zakonu propisano da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da njihova imena i prezimena u ličnim dokumentima budu ispisana njihovim sopstvenim jezikom i pismom koji koriste.

To je, kako tvrdi, uskraćeno Srbima.

[quote_box_center]“Kada Srpkinja želi da rodi dete, ona ostaje bez posla”, kaže Obradović.[/quote_box_center]

On takođe tvrdi da nikada nije čuo za slučaj da je u Srbiji neko otpušten sa posla zato što je homoseksualac, te takvo ophođenje karakteriše kao još veći oblik diskriminacije.

Obradović takođe napominje da nije protiv homoseksualaca, ali je protiv nametanja ideologije po kojoj je dozvoljeno sve ono što vodi ka razaranju tradicionalne porodice i osnova zdravog društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.