Obnovljena zgrada Mesne zajednice “Budisava”

VIDEO K9: Završena je rekonstrukcija objekta u kojem su smeštene prostorije novosadske Mesne zajednice Budisava.

0
27

Okončani su radovi na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice Budisava, površine 182 m2, koji je i značajan spomenik kulture, tako da se tokom adaptacije vodilo računa o očuvanju postojećih zidova, krovne konstrukcije i izgleda objekta.

“Samo ove godine grad je u Budisavu uložio preko 60 miliona dinara, urađeni su kompletna kanalizaciona mreža, novi putevi, renovirani su Penzionerski, kao i Svetosavski dom”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je juče posetio ovo prigradsko naselje.

On je dodao da će dogodine, kada Budisava bude obeležavala 140 godina postojanja, meštani imati i renoviranu, uređenu Mesnu zajednicu da u njoj obeleže jubilej.

U neposrednoj blizini Mesne zajednice nalazi se Dom penzionera koji je rekonstruisan pre četiri godine, za šta je Grad izdvojio preko osam miliona dinara.

Na parceli na kojoj se nalaze ova dva objekta, tokom ove godine uređeno je i dvorište, postavljen behaton, posejana trava, posađeno drveće, izgrađen je letnjikovac, klupe i česma, za šta je Grad izdvojio 11,5 miliona dinara.

Grad je izdvojio sredstva i za postavljanje novih klupa i korpi, kao i javnog osvetljenja školskog igrališta u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, a u toku je projektovanje biciklističke staze duž državnog puta od raskrsnice sa Šajkaškom u Budisavi do raskrsice sa Proleterskom ulicom u Kaću.

Prilikom obilaska Budisave, Đurić je posetio i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Budisava” koje postoji od davne 1925. godine, kao i Penzionerski dom gde je razgovarao sa starijim meštanima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.