Obnovljen vrtić “Veverica”

VIDEO K9: Danas je svečano je otvoren obnovljeni vrtić ,,Veverica'' u ulici Episkopa Visariona. Ovaj objekat je deo mreže Predškolske ustanove Radosno detinjstvo i trenutno ga pohađa 270 mališana uzrasta od tri do šest i po godina.

0
818

Skoro 300 mališana i njihovih vaspitača iz vrtića Veverica u Visarionovoj nakon ove rekonstrukcije imaju mnogo bolje uslove za boravak i rad.

Zamena spoljne stolarije i izgradnja pristupne rampe za osobe sa invaliditetom koštali su skoro 5 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Fondacija Novak Đoković.

“Kroz ovaj projekat i donaciju 4,9 miliona dinara želeli smo da u ovaj vrtić koji je izgrađen veoma davno vratimo neki stari sjaj, odnosno da deca imaju bolji i kvalitetniji objekat u kome mogu da provode jer realno deca provode veći deo dana ovde tokom radne nedelje dok su roditelji na poslu”, rekla je Gordana Džudža Jakovljević, rukovodilac projekta ove Fondacije.

Grad je, sa svoje strane, pružio podršku projektu i obezbedio administrativne uslove i dozvole za početak radova na objektu kojem je, kako navode, odavno bila potrena obnova.

“Ovaj objekat je građen negde 1950 godine, ako dobro pamtim iako se sećam, tako da su neophodna ulaganja da bi se našim najmlađim sugrađanima stvorili uslovi za lepši, udobniji boravak ovde, naravno i samim zaposlenima”, naveo je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Novog Sada.

Svoj doprinos rekonstrukciji ovog objekta Predškolske ustanove Radosno detinjstvo dali su i roditelji koji su pomogli da se unutrašnjost vrtića okreči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.