Obnovljen objekat i dva nova aparata u Kliničkom centru Vojvodine

VIDEO K9: Završeni su radovi na obnovi najstarijeg objekta Kliničkog centra Vojvodine u kojem je smeštana Klinika za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju, a pored obnovljenog objekta KCV je dobio i dva nova aparata.

0
96

Završeni su zanatsko-građevinski i konzervatorsko-restauratorski radovi na objektu Klinike za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju KCV-a izgrađenom 1909. godine.

Sanirano je više od 2.000 kvadratnih metara fasade, uz primenu specijalnih materijala kako bi bio zadržan stari izgled objekta, izvršeni su kompletna zamena stolarije, vodovodnih instalacija i krečenje.

Za realizaciju ovog projekta iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 85,2 miliona dinara.

Pored obnovljenog objekta, KCV je bogatiji i za dva nova aparata.

U prvih šest meseci ove godine u KCV-u je pruženo više od 2,5 miliona zdravstevnih usluga i sprovedeno 14.000 operativnih zahvata, naglasila je prof. dr Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, najavio je i da će, ukoliko Skupština Vojvodine potvrdi predlog Pokrajinske vlade, do kraja godine biti ugovoren početak rekonstrukcije objekta Kamenice 1, a nakon konstituisanja Vlade Srbije, trebalo bi da počne i sveobuhvatna obnova Opšte bolnice u Subotici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.