Obnova zdravstvenih ustanova

VIDEO K9: Klinički cеntar Vojvodinе dobio je juče od Pokrajinske vlade saglasnost za izvođеnjе radova na rеkonstrukciji lamеla B i C Klinikе za ginеkologiju i akušеrstvo.

161

Klinički centar Vojvodine dobiće sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Reč je o 209 miliona dinara sa uračunatim PDV-om, koliko je za ovu namenu opredelila Pokrajinska vlada na poslednjoj sednici.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Klinički centar Vojvodine zaključili su 17. jula ugovor o finansiranju izvođenja radova na ovom objektu sa troškovima stručnog nadzora i tehničkog prijema objekta. Prema projektnoj dokumenaciji u objektu je predviđeno formiranje dve službe u prizemlju, lamela C, odnosno odeljenje konzervativne ginekologije i inflamacije i lamela B, odeljenje trijaže. Na prvom spratu planirane su preoperativna i postoperativna ginekologija.

Na sednici je takođe data saglasnost za dodelu sredstava Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za radove na adaptaciji osvetljenja u prostorijama Klinike za radiološku terapiju, Klinike za internu onkologiju, Sterilnog i Nesterilnog bloka.

Vrednost radova je 5,9 miliona dinara, od čega je iznos od 3,9 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok ostatak finansira Institut.

Sredstva u iznosu od 7,5 miliona dinara odobrena su Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za zamenu ograde oko kruga Centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.