Obnova Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina

VIDEO K9: U Novom Sadu je u toku rekonstrukcija zgrade Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara. Radove je danas obišao predsednik Pokrajinske vlade koji je najavio da će Almaški kraj, u kojem se nalazi ovaj objekat, biti kompletno rekonstruisan u narednih pet do šest godina.

0
77

Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina u Novom pokrajina je izdvojila više od 18 miliona dinara.

Ovaj prostor, koji bi trebao da bude uređen i opremljen do kraja ove godine, predstavljaće kulturni centar koji će okupljati rusinske i sve druge kulturne stvaraoce, rečeno je tokom obilaska radova.

Zavod za  kulturu vojvođanskih Rusina nalazi se u Almaškom kraju u kojem je smeštena i najstarija srpska kulturna ustanova, Matica srpska, a ovaj deo Novog Sada će, prema rečima Igora Mirović, predsednika Pokrajinske vlade, uskoro biti kompletno rekonstruisan zajedničkim delovanjem pokrajine i gradske uprave.

Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada tokom proteklih godina izdvajala znatna finansijska sredstva za sve ustanove nacionalnih manjina koje, kroz izdavačku delatnost, kulturne i druge manifestacije, čuvaju svoj jezik, pismo, kulturu, tradiciju i identitet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.