Obnova pruge Novi Sad – Stara Pazova od juna

VIDEO K9: U okviru rekonstrukcije i dogradnje pruge na relaciji Beograd Budimpšta biće uređena i pruga na relaciji Novi Sad - Stara Pazova, a radovi na ovoj deonici počeće u junu, rekao je za pokrajinski javni servis državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Imre Kern. Tačan datum zavšetka projekta nije poznat, ali se pretpostavlja da će radovi trajati oko četiri godine.

0
493

Put vozom od Beograda do Budimpešte traje najmanje osam sati. Zbog toga i Srbija i Mađarska rade na ubrzanju pruga.

Kako je najavljeno u Ministarstvu saobraćaja, Mađarska bi svoj deo trebalo da završi u narednih pet godina, a skoro toliko planira i naša država. Prvi konkretni radovi se očekuju u novembru, osim u slučaju deonice od Stare Pazove do Novog Sada, gde se prvi radovi očekuju u junu, koja je i najteža s obzirom da će se graditi tunel kroz Frušku goru, kao i dva vijadukta dužine skoro tri kilometra.

Ti radovi će trajati najmanje četiri godine i uslovljavaće rok završetka kompletne rekonstrukcije.

“Projektom je predviđeno da put traje ne duže od tri sata između Budimpešte i Beograda, što je manje od pola od sadašnjeg putovanja, što će omogućiti građanima da putuju mnogo brže nego kolima ili avionom”, rekao je Imre Kern iz Ministarstva saobraćaja.

Osim toga što će vreme putovanja biiti skraćeno zahvaljujući bržim prugama, kako prenosi RTV, dodatne uštede vremena biće moguće kada Srbija i Mađarska urede brži proces carinskih kontrola, koje u ovom momentu putnicima oduzimaju ponekad i više od sat vremena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.