Obnova Medicinske škole “7. april”

VIDEO K9: Školska godina za osnovce i srednjoškolce je završena, a period do 1. septembra većina škola iskoristiće kako bi obnovila inventar, ali i osvežila fasade, zidove, toalete, dvorišta. Jedna od tih škola jeste i Medicinska škola "Sedmi april".

0
1242

Osam miliona dinara Grad Novi Sad opredelio je za obnovu i uređenje Srednje medicinske škole “7. april”, ali za sada još uvek nije poznato kada će početi radovi, kaže direktor škole Đorđe Iskrin, s obziorom na to da javna nabavka još uvek nije završena.

“Trebalo bi tokom jula i avgusta, tokom letnjih meseci, da se renoviraju đački toaleti i da se izmesti toplovodna instalacija u sali za fizičko koja se trenutno nalazi u podu tako da je vrlo teško, pošto je izuzetno stara još uz 60-ih godina prošloga veka. Vrlo često dolazi do pucanja, izlivanja vode i gubitka toplotne energije, pa će biti rekonstruisana i po savremenim metodama postavljena, tako da ćemo u tom nekom periodu praktično biti u radovima tokom ovog školskog raspusta. Nadam se da ćemo od 1. septembra krenuti sa mnogo boljim uslovima za rad nego što je to do sada bilo”, naveo je Iskrin.

Prema rečima direktora, toplovodna instalacija je bila problematična tokom poslednjih godina, jer su cevi često pucale, a zbog toga je nestajalo i grejanja u sali za fizičko tokom zimskih meseci, te je zato ova investicija bila urgentna. Osim toga i toaleti su u veoma lošem stanju, jer se u njih vrlo malo ulagalo još od kako je škola sazidana.

“S obzirom da je škola stara preko 50 godina, prvobitno je bila planirana za negde oko 500 učenika, sada, uz malo nadogradnje tokom 2007. i 2008. godine, ali mi sada imamo tri puta više đaka i samim tim nama su potrebna netekuća održavanja, nama su potrebna zaista kapitalna ulaganja u novi deo objekta gde bismo mogli da izmestimo određene kabinete koji bi se baš opremili za najmodernije izvođenje nastave”, rekao je Iskrin.

Za sve ovo potrebna su velika sredstva, te je škola već u pregovorima sa Gradom i Pokrajinskim sekretarijatom koji bi trebalo da potpomognu obnovu i opremanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.