Obnova Dunavskog parka od jeseni

VIDEO K9: Do kraja godine biće rekonstruisan Dunavski park, a radovi, procenjena na oko 35 miliona dinara, počeće na jesen.

0
192

 

 

Radovi na rekonstrukciji Dunavskog parka počeće na jesen kako bi bili završeni do kraja ove godine, kažu u “Gradskom zelenilu”.

Obnova parka procenjena je na oko 35 miliona dinara, navode u Zelenilu i ističu da tokom radova neće biti seče drveća u ovom spomeniku prirode. Radove na rekonstrukciji finansiraće Grad Novi Sad, a uskoro bi trebalo da bude raspisan i tender za izvođače radova.

“Što se tiče radova u Dunavskom parku, ove godine su planirani izgradnja nove atmosferske kanalizacije, zatim rekonstrukcija jezera koje se nalazi iza mene. Tu je planirana da se postavi nova bazenska obloga zato što je jezero procurelo u poslednjih nekoliko godina i, ono što je najobimniji posao, postavljanje zalivnog sistema, što znači da se i na taj način prilagođavamo klimatskim promenama”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP Gradsko zelenilo.

Osim radova u Dunavskom parku, podsetio je Nožinić, Gradsko zelenilo trenutno radi na drugoj fazi rekonstrukcije Kameničkog parka, kao i na novom parku između Novog naselja i Nove Detelinare u kojem će do kraja godine biti izgrađeni planirani objekti.

“Što se tiče ostalih radova, radi se punom parom, za nekih mesec dana trebalo bi da bude gotova druga faza radova u Kameničkom parku koja podrazumeva trim stazu od Dečijeg sela do fudbalskog igrališta, biće izrađena od prirodnih materijala, zatim postavljanje rasvete duž trim staže na solarnu energiju, zatim rekonstrukcija tri postojeća toaleta u ovom spomeniku prirode i postavljanje teretane na otvorenom”, naveo je Nožinić.

Što se tiče obnove Dunavskog parka, dodao je Nožinić, on neće promeniti svoj izgled, ali će rekonstrukcija doneti dobrobiti u vidu bržeg i boljeg načina odvođenja vode nakon velikih padavina, što će biti od velikog značaja za staze i prirodu tog parka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.