Obnova Doma kulture u Srbobranu

VIDEO K9: Do jeseni sledeće godine biće obnovljen Dom kulture u Srbobranu, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji ovog objekta.

0
30

Do naredne jeseni stari objekat Doma kulture u Srbobranu biće potpuno obnovljen i dograđen novi deo, naveo je  predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je danas obišao radove.

Za prvu fazu radova, koja obuhvata obnovu Zadružnog doma, koji, kako je rekao, nije bio u upotrebi skoro deceniju, a koji će biti prenamenjen i ustupljen Domu kulture, Pokrajina je izdvojila 40 miliona dinara.

„Pokrajinska vlada priprema i izvodi rekonstrukciju kulturnih centara i domova kulture širom Vojvodine, u Ravnom Selu, Velebitu, Golubincima, a kruna našeg rada, kada je reč o projektima u ovoj oblasti, jeste rekonstrukcija Studija M, koji će ostati u svojoj funkciji, ali u novom ruhu, kao i izgradnja Muzeja 20 21, za šta smo već opredelili sredstva u narednoj godini“, rekao je Mirović.

Tradicionalne manifestacije kojima se Srbobran ponosi, završetkom ovog projekta konačno će dobiti Dom kakav zaslužuju, kazao je ovom prilikom predsednik te opštine Radivoj Debeljački.

„Srbobranci su dugi niz godina čekali obnovu ovog objekta koji je izgrađen 1955. godine. Dom kulture biće na ponos svim građanima naše opštine i za manje od godinu dana imaćemo mesto okupljanja naših žitelja”, izjavio je Debeljački.

Mirović je naveo da je postignut dogovor o tome da, odmah nakon usvajanja budžeta za narednu godinu, budu izdvojena i sredstva i za drugu fazu radova na ovom projektu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.