Obnova Bulevara oslobođenja kreće na leto, turbo kružni tok će biti sagrađen pre roka

Bulevar oslobođenja biće asfaltiran na leto, ali tačan datum još uvek nije određen.

0
59

Gradonačelnik Milan Đurić kaže za 021.rs da je planirano da se rekonstrukcija kolovoza radi u periodu sredina jula – sredina avgusta, kada je dosta ljudi na godišnjim odmorima i kada je manja frekvencija saobraćaja.

Đurić dodaje da se pre radova na obnovi kolovoza u Novom Sadu očekuje novi rebalans pokrajinskog budžeta, te da će Novi Sad imati još više sredstava na raspolaganju, što će omogućiti veći obim asfaltiranja. 

Kada bude bilo poznato koliko tačno novca grad ima na raspolaganju, napraviće se konkretan plan kako i kojim redom će se asfaltirati ulice da ne bi došlo do većih gužvi i problema u saobraćaju.

Po rečima gradonačelnika, sve mora da bude dobro isplanirano kako bi Bulevar oslobođenja, jedna od najfrekventnijih novosadskih saobraćajnica, bio brzo završen.

Ova saobraćajnica će se raditi u fazama, a Đurićeva želja je da sve bude završeno u roku od 30 dana. Ipak, kako mu poručuju iz nadležnih službi, to možda neće biti moguće jer će se u tom trenutku raditi i druge ulice u gradu, zbog čega bi trebalo da se misli o preusmeravanju saobraćaja, kao i o zatvaranju pojedinih delova ulica.

Kada su u pitanju radovi na gradskim ulicama, gradonačelnik očekuje da se turbo kružni tok, na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, završi pre predviđenog roka od devet meseci.

Najverovatnije sledećeg meseća će obići i ovo gradilište, te će znati više o tome koliko pre roka će biti gotovi radovi.

Gradonačelnik vojvođanske prestonice podseća i da trenutno na nekoliko lokacija u Novom Sadu traju radovi na uređenju ulica, te da će uskoro započeti i novi.

Pri kraju je završetak uređenja dela Kraljevića Marka, te Miše Dimitrijevića, gde se gradi novi vrtić. Podsetio je i da se sređuje kanalizacija na Limanu, Podbari, dok se u Almaškom kraju sređuju fasade. 

Đurić je objasnio i da nisu uspeli pokušaji da se uredi prostor ispod Mosta slobode kako bi postao parking, jer voda odnese tucanik koji postavi Parking servis. 

Najavljuje radove u Nikole Tesle, Vojvode Knićanina, Teodora Pavlovića, te parterno uređenje površine iznad podzemne garaže kod Banovine. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.