Obmane spin novinarstva

VIDEO K9: Pojavi spin novinarstva, pored kompletnog društva, kumovali SU i domaći političari koji su na svoje funkcije došli prema nečijim nalozima, smatra osnivač lista Kurir Radisav Rodić.

90

Današnji opozicionari često ističu primere neslobode u medijima i novinarstva koje radi po nalogu vlasti. Poseban problem je i tzv. spin novinarstvo.

Istraživanja su pokazala da je između šezdeset i sedamdeset pet odsto sadržaja medija u našoj zemlji ali i u regionu neprikriveni rezultat rada agencija za odnose sa javnošću.

Osnivača lista Kurir Radisava Rodića smo pitali kako je prema njegovom mišljenju nastalo pogodno tlo za razvoj spin novinarstva u našoj zemlji i šta je kumovalo toj pojavi.

Spinovanje agencija za odnose sa javnošću prema medijima ima za cilj preusmeravanje pažnje sa važnih problema na nevažne, navikavanje na nepopularne mere, kao i buđenje emocija radi smanjenja pravilnog rasuđivanja.

Kao uzroke velikog prisustva u medijima agencija za odnose sa javnošću, medijski stručnjaci često navode težak položaj novinara, pojačani pritisak izdavača, oglašivaća i političara, kao i netransparentnost vlasništva medija. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.