Obmane spin novinarstva

VIDEO K9: Pojavi spin novinarstva, pored kompletnog društva, kumovali SU i domaći političari koji su na svoje funkcije došli prema nečijim nalozima, smatra osnivač lista Kurir Radisav Rodić.

140

Današnji opozicionari često ističu primere neslobode u medijima i novinarstva koje radi po nalogu vlasti. Poseban problem je i tzv. spin novinarstvo.

Istraživanja su pokazala da je između šezdeset i sedamdeset pet odsto sadržaja medija u našoj zemlji ali i u regionu neprikriveni rezultat rada agencija za odnose sa javnošću.

Osnivača lista Kurir Radisava Rodića smo pitali kako je prema njegovom mišljenju nastalo pogodno tlo za razvoj spin novinarstva u našoj zemlji i šta je kumovalo toj pojavi.

Spinovanje agencija za odnose sa javnošću prema medijima ima za cilj preusmeravanje pažnje sa važnih problema na nevažne, navikavanje na nepopularne mere, kao i buđenje emocija radi smanjenja pravilnog rasuđivanja.

Kao uzroke velikog prisustva u medijima agencija za odnose sa javnošću, medijski stručnjaci često navode težak položaj novinara, pojačani pritisak izdavača, oglašivaća i političara, kao i netransparentnost vlasništva medija. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.