Objektivnost novije istorije

VIDEO K9: U objektivnom sagledavanju naše novije istorije studentima Filozofskog fakulteta pomažu i stričnjaci Instituta za noviju istoriju Srbije. Dve ustanove potpisale su u petak i Protokol o naučnoj saradnji.

0
32

Filozofski fakultet u Novom Sadu i Institut za noviju istoriju Srbije ozvaničili su naučnu saradnju potpisivanjem Protokola koje je upriličeno u petak u prostorijama fakulteta.

Instituti su, kako je rekao dr Mile Bjelajac, direktor Instituta za noviju istoriju Srbije, do sada bili slabi valorizovani od strane nastavnih ustanova i ovo je prilika da se ta praksa izmeni jer će budući istoričari kroz ovaj vid saradnje dobiti maksimalno obrazovanje.

Važno je, smatraju u Institutu, imati savesne istoričare koji se ne prilagođavaju politički korektnom govoru i istoriografiji.

Protokol o naučnoj saradnji, kako je ovom prilikom istaknuto, biće na obostranu korist dvema ustanovama, naročito studentima master studija i doktorantima koji će imati priliku da slušaju eksperte iz brojnih oblasti istorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.