Objektivnost novije istorije

VIDEO K9: U objektivnom sagledavanju naše novije istorije studentima Filozofskog fakulteta pomažu i stričnjaci Instituta za noviju istoriju Srbije. Dve ustanove potpisale su u petak i Protokol o naučnoj saradnji.

9

Filozofski fakultet u Novom Sadu i Institut za noviju istoriju Srbije ozvaničili su naučnu saradnju potpisivanjem Protokola koje je upriličeno u petak u prostorijama fakulteta.

Instituti su, kako je rekao dr Mile Bjelajac, direktor Instituta za noviju istoriju Srbije, do sada bili slabi valorizovani od strane nastavnih ustanova i ovo je prilika da se ta praksa izmeni jer će budući istoričari kroz ovaj vid saradnje dobiti maksimalno obrazovanje.

Važno je, smatraju u Institutu, imati savesne istoričare koji se ne prilagođavaju politički korektnom govoru i istoriografiji.

Protokol o naučnoj saradnji, kako je ovom prilikom istaknuto, biće na obostranu korist dvema ustanovama, naročito studentima master studija i doktorantima koji će imati priliku da slušaju eksperte iz brojnih oblasti istorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.