Objavljeni javni konkursi i pozivi NSZ

VIDEO K9: Preko 27 hiljada nezaposlenih na teritoriji Grada Novog Sada nalazi se na birou rada, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. U cilju povećanja zaposlenosti država je i ove godine raspisala javne pozive i javne konkurse, a svi zainteresovani trebalo bi da se što pre prijave. Akcenat je i ove godine stavljen na teže zapošljiva lica kao što su Romi, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći, nezaposleni mlađi od 30 i stariji od 50 godina, kao i lica sa biroa prijavljena po osnovu viška.

703

Objavljeni su ovogodišnji javni pozivi i javni konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje u oblasti finansiranja zapošljavanja i subvencionisanja zapošljavanja, rečeno je u ovoj instituciji.

U cilju brige o kategoriji teže zapošljivih, upućen je javni konkurs sa subvencijama od 150 do 300 hiljada dinara. Takođe, i ove godine, upućen je i javni poziv za subvencionisanje samozapošljavanja sa subvencijom od 150 do 200 hiljada dinara, kao i javni poziv poslodavcima za subvenciju dela zarade korisnika novčane socijalne pomoći.

“Organizovanje sprovođenja javnih radova je ove godine takođe aktuelno. Imamo dosta lica koja treba da uključimo i veoma je važno da se poslodavci jave, kao i svi ostali, i ustanove i nevladine organizacije, i tako dalje. Prosto, javni radovi u maksimalnom trajanju od 4 meseca, uz privremene i povremene poslove koji su obavezna kategorija za ovo zapošljavanje, imaju jedan dodatni prioritet. Ovde su u potpunom prioritetu tehnološki viškovi, a prvenstveno teže zapošljiva lica”, naveo je Dušan Marjanović, načelnik Odseka za posredovanje i planiranje karijere.

Upućen je i poziv za realizaciju stručne prakse u cilju sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, zatim poziv za realizaciju programa stručne prakse, u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština, kao i poziv za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Tu su i javni poziv za učešće u finansiranju obuke na zahtev poslodavca, kao i poziv za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva, te javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom, odnosno prilagođavanja radnih mesta.

“Ono što je jako bitno, Filijala za zapošljavanje u Novom Sadu ima centar za informisanje i profesionalno savetovanje, u suterenu u sobi 7, ima centar za osobe sa invaliditetom na Limanu, u Narodnog fronta 80. I, naravno, preko call centra koji je i dalje od svakodnevnog značaja, 0800 – 300 – 300 – 1 je broj call centra, odnosno na sajtu Nacionalne službe, ljudi mogu detaljno da se upoznaju”, rekao je Marjanović.

On je istakao dva roka koja su trenutno od prioritetnog značaja, jer nema još mnogo vremena do isteka, odnosno, svi zainteresovani trebalo bi što pre da se prijave. Reč je o javnim radovima gde je rok do 18. marta i subvencionisanju samozapošljavanja čiji rok je do 18. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.