Objavljene liste za stanove solidarnosti

VIDEO K9: Novosadska uprava objavila je rezultate konkursa za stanove solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju, namenjene višečlanim domaćinstvima.

0
25

Novosadska uprava objavila je rezultate konkursa za stanove solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice BB, na Novom naselju, namenjene četvororočlanim domaćinstvima.

5. februara je objavljena je rang lista za petočlana domaćinstva u lameli pet, dok je pre dva dana objavljena lista za tročlana.

Za našu televiziju je iz Grada dostavljena informacija da će ove liste biti objavljene do kraja 2023. godine, međutim, predlog liste za dvočlana domaćinstva koja su konkursom takođe obuhvaćena, nije još uvek objavljen.

Za dodelu pet stanova solidarnosti za četvoročlana domaćinstva bilo je 100 prijava, a petoro prvih na listi će moći, kada bude doneta konačna rang lista posle postupka žalbi, da kupe jedan od stanova koji imaju u proseku 56 kvadrata.

Na osnovu odluke grada, cena je oko 1.000 evra po kvadratu. Stan solidarnosti je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina. Lamela pet, za koju se objavljuju rang liste, izgrađena je prošlog leta.

Za 25 stanova solidarnosti stiglo je 538 prijava. Osim pet stanova za petočlane porodice i osam za tročlana domaćinstva, u lameli pet se nudi sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara za dvočlane porodice, dok je za četvoročlane porodice namenjeno pet stanova od 56 kvadrata.

U ovoj lameli postoje još dva stana, koja će biti prodata po komercijalnim uslovima.

Do sada je završena i useljena lamela šest sa 27 stanova, a za lamelu četiri, sa 74 stana, nedavno je završena javna nabavka za izbor izvođača radova. Ugovoreno je da se radovi plate 660 miliona dinara sa PDV-om, sa rokom izvođenja radova od godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.