Obilaznica oko Iriga: podilaznica i šarena laža…

1295

Irižani se pitaju, dok ima kamioni jurcaju po dvorištima, dokle će se autoputevi graditi samo do ministarskih i predsedničkih zavičaja i kada će na red, konačno, doći i gradnja obilaznice oko Iriga, odnosno Banatska magistrala… sve sa obećanim tunelom kroz Frušku goru? 

Doduše, ovo je rečnik Opštinskog odbora LDP-ovaca Iriga koji pišu sledeće (prenosimo u celosti i bez izmena): 

“Irižani su rano jutros ponovo imali čast da im kroz dvorišta jurcaju kamioni. Čast nije bila velika, za razliku od štete, koja je ovaj put bila “samo” materijalna. U kući Stepanovića koja se “našla na putu” kamiondžiji iz Loznice, nema povređenih. Tako će nadležnima biti lakše da ovaj incident što pre zaborave.  Sreća da niko nije stradao, jer bi ministri opet morali da daju dragocena obećanja i srceparajuće izjave.

Da se podsetimo samo nekih mudrosti spevanih povodom fantomske zaobilaznice ili podilaznice ili šarene laže lizalice oko Iriga.

Ministarka regionalnog razvoja I lokalne samouprave Verica Kalanović, u NovomSadu, 8. mart 2013.godine

Ostvarićemo višedecenijski san građana Vojvodine da se Novi Sad poveže poprečnom vezom sa Koridorom 10 i granicom sa Hrvatskom i Bosnom I Hercegovinom. Ispuniće se i  višedecenijski san onih koji žive na Fruškoj gori, da ovo područje stave u punu funkciju sa svim svojim potencijalima, koji se sadrže u prirodnom bogatstvu i lepotama” .

 

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, u Novom Sadu, 8. mart 2013.godine

            “Slobodno se može reći  da je ovaj projekat, zbog svog istorijskog značaja, okupio sve nas. Pokazali smo veoma visok stepen odgovornosti, jer su Republika i Pokrajina i lokalne samouprave spremne da punom parom rade na realizaciji ovog značajnog autoputa koji će ići ispod Fruške gore.”

Tunel kroz Frušku goru (Irig)

Danas, pola godine kasnije, bez puno pare i višedecenijskog sna, pitamo se dokle će se autoputevi graditi samo do ministarskih i predsedničkih zavičaja?

Šta mi, obični građani, možemo da uradimo ovim povodom?  Da li da apelujemo na stanovnike Ulice Ive Lole Ribara da nas više ne opterećuju svojim problemima?  Poštovani sugrađani, ostavite kamione na miru i sklonite spavaće sobe sa regionalnog puta!

Ili je možda došao čas da svima kažemo da nam je stvarno dosta i da ovo više nećemo da trpimo! Hoćemo da znamo kada i za koliko nedelja, meseci, godina ili možda decenija, nadležni imaju nameru da naš problem razmotre i reše.

U tom smislu, zahtevamo od republičke i pokrajinske vlade da u roku od osam dana izađu sa jasnim odgovorom na pitanje kada počinje izgradnja obilaznice oko Iriga.

Pozivamo sugrađane da nam se jave i predlože svoje ideje (ozbiljne i neozbiljne, izvodljive i neizvodljive) u nameri da na kreativan način svim građanima Srbije pokažemo i ukažemo na problem sa kojim se borimo skoro pola veka. Zasadimo danas hrast, za šesto godina možda nas neko i čuje.” – navodi se u saopštenju OOLDP Irig.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.