Obilazak radova u OŠ “Nikola Tesla”

VIDEO K9: U Osnovnoj školi Nikola Tesla u toku su radovi na dogradnji postojećeg objekta i sprata, kao i na izgradnji sportskih terena. Gradonačelnik Miloš Vučević je danas posetio školu i proverio napredak izgradnje, koja je započeta u junu.

1014

U Program modernizacije škola, koji sporovodi Ministarstvo prosvete u saradnji sa Gradom Novim Sadom, uključene su osnovne škole “Nikola Tesla”, “Veljko Vlahović” i “Ivo Lola Ribar”.

Infrastrukturni radovi u školi “Nikola Tesla” teku prema planu i trebalo bi da budu završeni na proleće naredne godine.

“Konkretno, Osnovna škola Nikola Tesla kroz ove radove će dobiti 8 novih učionica, 6 novih kabineta, 2 lifta za osobe sa posebnim potrebama, 8 sanitarnih čvorova, jednu multifunkcionalnu prostoriju, ako sam nešto zaboravio, to ć e direktor Igor ispraviti. I plus od strane Grada, biće urađeno, kroz Upravu za obrazovanje, još 6 sportskih terena. Vrednost na ovim objektima 126 miliona dinara i vrednost na sportskim objektima 33 miliona dinara. Gotovo 160 miliona dinara neto bez PDV-a će biti uloženo u Osnovnu školu Nikola Tesla”, naveo je gradonačelnik.

Direktor škole Igor Milićević istakao je da će proširenje kapaciteta škole u velikoj meri doprineti kvalitetu uslova boravka i rada dece i zaposlenih.

“Takođe, proširenjem prostornih kapaciteta omogućiće se školi da izvrši veći broj upisa dece roditelja koji administrativno ne pripadaju području upisa u našu školu, jer smo na žalost, ove godine kao i prethodne morali jedan značajan broj molbi za upis roditelja dece u prvi razred da odbijemo, jer dostupni kapaciteti nisu bili sa potrebama na odgovarajućem nivou. Takođe, rečeno je, škola osim što će dobiti nove učionice i sportske terene posredstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompletan novodograđeni objekat škole, će se opremiti po standardima za obrazovanje i nastavnim sredstvima tako da smatramo da će se stvoriti jedni optimalni uslovi za rad i boravak dece i zaposlenih u školi”, rekao je Milićević.

On je najavio da će školska 2017/18 godina početi redovno po planu i programu Ministarstva prosvete, bez obzira na infrastrukturne radove, a bezbednost učenika zbog radova neće biti ugrožena.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.