Obilazak radova u OŠ “Nikola Tesla”

VIDEO K9: U Osnovnoj školi Nikola Tesla u toku su radovi na dogradnji postojećeg objekta i sprata, kao i na izgradnji sportskih terena. Gradonačelnik Miloš Vučević je danas posetio školu i proverio napredak izgradnje, koja je započeta u junu.

0
1192

U Program modernizacije škola, koji sporovodi Ministarstvo prosvete u saradnji sa Gradom Novim Sadom, uključene su osnovne škole “Nikola Tesla”, “Veljko Vlahović” i “Ivo Lola Ribar”.

Infrastrukturni radovi u školi “Nikola Tesla” teku prema planu i trebalo bi da budu završeni na proleće naredne godine.

“Konkretno, Osnovna škola Nikola Tesla kroz ove radove će dobiti 8 novih učionica, 6 novih kabineta, 2 lifta za osobe sa posebnim potrebama, 8 sanitarnih čvorova, jednu multifunkcionalnu prostoriju, ako sam nešto zaboravio, to ć e direktor Igor ispraviti. I plus od strane Grada, biće urađeno, kroz Upravu za obrazovanje, još 6 sportskih terena. Vrednost na ovim objektima 126 miliona dinara i vrednost na sportskim objektima 33 miliona dinara. Gotovo 160 miliona dinara neto bez PDV-a će biti uloženo u Osnovnu školu Nikola Tesla”, naveo je gradonačelnik.

Direktor škole Igor Milićević istakao je da će proširenje kapaciteta škole u velikoj meri doprineti kvalitetu uslova boravka i rada dece i zaposlenih.

“Takođe, proširenjem prostornih kapaciteta omogućiće se školi da izvrši veći broj upisa dece roditelja koji administrativno ne pripadaju području upisa u našu školu, jer smo na žalost, ove godine kao i prethodne morali jedan značajan broj molbi za upis roditelja dece u prvi razred da odbijemo, jer dostupni kapaciteti nisu bili sa potrebama na odgovarajućem nivou. Takođe, rečeno je, škola osim što će dobiti nove učionice i sportske terene posredstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompletan novodograđeni objekat škole, će se opremiti po standardima za obrazovanje i nastavnim sredstvima tako da smatramo da će se stvoriti jedni optimalni uslovi za rad i boravak dece i zaposlenih u školi”, rekao je Milićević.

On je najavio da će školska 2017/18 godina početi redovno po planu i programu Ministarstva prosvete, bez obzira na infrastrukturne radove, a bezbednost učenika zbog radova neće biti ugrožena.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.