Obilazak Kameničkog parka

VIDEO K9: Kamenički park, koji je godinama bio zapušten, uređen je tako da će u njemu sugrađani moći svakodnevno da uživaju. Ovo je rečeno tokom obilaska ovog parka prirode, u čije je uređenje uloženo oko 70 miliona dinara.

577

U Kameničkom parku je završena prva faza radova na uređenju parkovske infrastrukture, vredna 70 miliona dinara, koju su zajednički finansirali Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja i Grad Novi Sad.

„Grad Novi Sad i Sremska Kamenica dobili su uređen, veliki park, u kome će, zahvaljujući obimnim radovima na uređenju, građani moći svakodnevno da borave i uživaju“, izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U ovoj fazi radova su, između ostalog, izgrađene betonske i rekonstruisane postojeće pešačko-biciklističke staze, postavljena javna solarna rasveta i novo dečije igralište.

„Oživeli smo najveći i najstariji park u Novom Sadu, koji je decenijama bio zapušten. Danas Kamenički park predstavlja oazu mira i zelenila i pozivam sve Novosađane da ga posete i uživaju“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kamenički park prostire se na 33 hektara uz desnu obalu Dunava, najveći je i najstariji park u Novom sadu. Podignut u 19. veku, danas je značajno prirodno dobro 3. kategorije o kojem se, od 2008. godine stara JKP Gradsko zelenilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.