Obilazak gradilišta u Titelu

VIDEO K9: Radove na obnovi i dogradnji nekoliko javnih ustanova u opštini Titel obišao je danas predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

0
19

Pokrajina je za kompletnu rekonstrukciju i opremanje Doma kulture u Titelu, obnovu objekta Zdravstvene stanice u Šajkašu i radove na dogradnji, rekonstrukciji i energetskoj sanaciji objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ u ovom mestu izdvojila ukupno 460,5 miliona dinara, naveo je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, nakon obilaska radova u ovom mestu u opštini Titel.

„To je jedan od primera da sve što smo od investicija zajednički pripremili sa lokalnim samoupravama veoma brzo i na delu sprovodimo. Verujem da ćemo sve radove završiti u roku jer imamo veoma profesionalne izvođače radova. U Loku ćemo rekonstruisati hram Srpske pravoslavne crkve, za iduću godinu pripremamo projekat sveobuhvatne rekonstrukcije fabrike pijaće vode u Titelu, a u narednim godinama započećemo izgradnju sportske hale“, istakao je Mirović.

Za rekonstrukciju i sanaciju Doma kulture u Titelu, objekta površine 854 kvadratna metra, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 179,5 miliona dinara, a nakon realizacije projekta, objektom kapaciteta do 400 mesta, sa multifunkcionalnom binom, upravljaće Narodna biblioteka „Stojan Trumić“, jedina ustanova kulture na teritoriji opštine Titel koja u svom sastavu ima jednu od najznačajnijih galerijskih zbirki u našoj zemlji – Spomen-galeriju „Stojan Trumić“ sa fondom od 616 značajnih umetničkih dela.

Za obnovu zdravstvene stanice koja pokriva oko 4.800 stanovnika ove opštine i koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka izdvojeno je 100 miliona dinara, dok je za radove na PU „Plavi čuperak“, koja ima kapacitet za oko 300 dece svih uzrasta, izdvojeno je 71,6 miliona. Lokalna samouprava jeobjavila javni poziv za drugu fazu radova, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 109,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.