Obeleženo 57 godina postojanja FTN-a

VIDEO K9: Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu proslavio je svoj 57. rođendan. Godišnjica postojanja i uspešnog rada fakulteta obeležena je Svečanom akademijom i dodelom priznanja zaslužnima.

578

Proslava Dana fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu započeta je juče, a završena danas.

Na Svečanoj akademiji su dodeljene nagrade profesorima, asistentima, studentima i nenastavnom osoblju za postignute rezultate i doprinos fakultetu u prethodnoj godini.

“Ovo danas je drugi deo programa. Juče smo imali dodelu Zlatnih indeksa osmoj generaciji studenata upisanoj na ovaj fakultet, to je bilo pre pola veka, i imali smo svečanu promociju magistara tehničkih nauka i master inženjera. Danas imamo Svečanu akademiju na kojoj ćemo dodeliti lepe nagrade profesorima, asistentima, studentima i nenastavnom osoblju za postignute rezultate i doprinos fakultetu koji su učinili između 56. i 57. rođendana fakulteta”, navela je Darija Medvecki, portparolka FTN-a.

Na 57. godišnjicu fakulteta, u amfiteatru FTN-a, poznatijem kao A4, svečano je dodeljeno ime akademika Božidara Vujanovića. Na Svečanoj akademiji su dodeljene i nagrade iz Fonda “Momčilo Momo Novković” za izuzetne do sada postignute rezultate, a uručena su i priznanja zaslužnima.

Za najbolje ocenjenog saradnika u prethodnoj godini proglašen je dr Dejan Jerkan, aistent sa doktoratom, koji na fakultetu radi tri godine i učestvuje u izvođenju nastave na više departmana.

“Ta nagrada mi dosta znači, prvenstveno zato što je proistekla od anketiranja studenata, tako da je mogu smatrati objektivnom ocenom mog angažovanja i posvećenosti u radu sa studentima”, rekao je Jerkan.

Kao jedno od najznačajnijih dostignuća u prethodnoj godini na FTN-u izdvajaju postavljanje kamena temeljca Naučno tehnološkog parka u oktobru 2016. godine.

Planirano je da ova zgrada ima 29 hiljada kvadratnih metara, od čega će 10 hiljada kvadratnih metara biti namenjeno učionicama, laboratorijama i kancelarijama FTN-a, a za ovaj poduhvat FTN je dobio nagradu za iskorak godine od Srpske asocijacije menadžera

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here