Obeleženo 55 godina rada Gerontološkog centra “Novi Sad”

Obeležavanje 55 godina rada Gerontološkog centra "Novi Sad" održano je sinoć u vili "Moskva", a tokom proslave ovog jubileja ocenjeno je da je taa ustanova, koja brine o najstarijim građanima, jedna od najboljih takvih ustanova ne samo u zemlji nego i u regionu.

113

Tokom svečanosti povodom obeležavanja više od pola veka postojanja uručena su plakete onima koji su doprineli boljem radu Gerontološkog centra i podržali njegove aktivnosti.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Čabrić istakla je da ustanova koja ima toliko licenciranih usluga zaslužuje pažnju. Ona je u ime ministra i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čestitala jubilej zaposlenima, poručivši da rade veoma “odgovoran posao, a to je pomoć starim licima”.

Gerontološki centar “Novi Sad” danas u domskom smeštaju ima 868 korisnika, a kroz usluge u lokalnoj zajednici zbrinjava više od tri hiljade korisnika sa teritorije Grada Novog Sada i prigradskih naselja.

U sklopu Gerontološkog centra “Novi Sad” funkcionišu tri doma za penzionere u vidu tri radne jedinice: Dom Liman, Dom Novo naselje i Dom Futog, a ukupni smeštajni kapacitet u domovima je 868 mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.