Obeležena godišnjica stradanja “Petrovaradinske grupe”

VIDEO K9: Na petrovaradinskom groblju danas je obeležena godišnjica stradanja takozvane "Petrovaradinske grupe" prvoboraca u Vukovaru 1941. godine.

0
53

Godišnjicu stradanja “Petrovaradinske grupe” koju su 19. oktobra 1941. godine streljale vlasti Nezavisne države Hrvatske obeležen je na petrovaradiskom groblju “Trandžament” u organizaciji gradske organizacije SUBNOR-a.

Polaganju venaca i cveća na spomen kosturnicu streljanih su i ove godine, pored delegacija SUBNOR-a Kosta Nađ iz Petrovaradina i Novog Sada, prisustvovali i članovi Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-Sremske županije grada Vukovara.

Najvažnije je, istakao je Milovan Vujić, predsednik SUBNOR-a Novog Sada, da se ne zaboravi, zbog čega bi i mlade generacije morale biti upoznate sa događajima iz prošlosti vezane za antifašističku borbu naroda sa naših prostora.

Prvoborce “Petrovaradinske grupe” streljale su u Dudiku, mestu na periferiji Vukovara, 19. oktobra 1941. godine vlasti Nezavisne države Hrvatske, a posmrtni ostaci dela te grupe prenešeni su i sahranjeni na petrovaradinskom groblju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.