Obeležena 20. godišnjica bombardovanja

VIDEO K9: Komemorativnim skupom i polaganjem venaca u kasarni Jugovićevo, kao i na mostu Duga, juče je u Novom Sadu obeležena je 20. godišnjica od NATO bombardovanja.

213

U kasarni „Jugovićevo“ održan je komemorativni skup povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja naše zemlje.

Osim jedinice iz garnizona Novi Sad, vence na spomen obeležje nevinim žrtvama položile su i delegacije Grada Novog Sada, Pokrajinske vlade, Skupštine Vojvodine, Južno-bačkog upravnog okruga, gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, SUBNOR-a, udruženja Ratnih veterana i Vojnih penzionera, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.

Prisutnima se obratio Komandant Prve brigade kopnene vojske pukovnik Zoran Nasković, istakavši da je ovo sećanje na dane kada je našoj državi naneta velika nepravda i na sprovođenje nasilja nad narodom po zakonima sile, ali pre svega sećanje na žrtve, naše građane koji su dali svoje živote za odbranu otadžbine.

Godišnjicu bombardovanja obeležio je i Ekološki pokret grada Novog Sada u saradnji sa Ekološkom organizacijom za zaštitu životne sredine i duhovnim nasleđem.

Uz prisustvo brojnih gostiju održan je skup ispred SNP-a, odakle su okupljeni u defileu prošli centralnim gradskim ulicama do mosta Duge i spistili venac u Dunav u znak sećanja na sve žrtve NATO agresije i srušene mostove u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.