Obeležen Svetski dan stanovništva

Manifestacija povodom 11. jula Svetskog dana stanovništva, održana je danas u Botaničkoj bašti u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

0
131

Sa idejom da promovišu jednakost u društvu, prisutnima su se obratili predstavnici nekoliko marginalizovanih grupa Roma, migranata, hraniteljskih porodica, starijih i invalida.

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević poručila je da se odnos prema Romima menja na bolje i da je šansa za jednakost edukacija romske populacije.

Studentkinja koja živi u hraniteljskoj porodici Andrijana Vuković pozvala je na snažniju podršku hraniteljstvu, dok je Miodrag Hadži Pešić rekao da mu je Dom za stara lica pružio prilično sadržajan život.

Ministar Zoran Đorđević je istakao da je zadatak Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja svakodnevni rad na tome da svi stanovnici Srbije budu ravnopravni.

“Ovo je i naš dan, jer su svi gradjani kad imaju probleme, upućeni na nas. Od onih najmladjih koji su bez roditelja, preko mladih i radnika, do najstarijih. Briga o tome da ne bude diskriminisani, zadatak je našeg ministarstva. Gradimo državu po meri gradjana i nastavićemo da menjamo zakone u njihovu korist”, rekao je Đorđević.

Svetski dan stanovništva obeležava se od 11. jula 1987. godine, jer je tada ukupna svetska populacija dostigla pet milijardi ljudi. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.