Obeležen Svetski dan hrane

VIDEO K9: Svetski dan hrane obeležen je u našem gradu i manifestacijom pod nazivom "Zdravi stilovi života u urbanoj sredini" održanoj u Arboretumu Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

0
178

Manifestacija “Zdravi stilovi života u urbanoj sredini” okupila je decu i mlade iz čitavog grada u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode koji je na Svetski dan hrane bio prepun štandiva sa zdravom hranom.

Na radionicama organizovanim za ovu priliku imali su šansu da nauče i kako se sade biljke.

“Projekat Urbani povrtari započet je 2018. godine u okviru i usklopu projekta Novi Sad Omladinska pretsonica Evrope. Osnovna ideja projekata je bila da se što veći broj mladih i dece motiviše o temi očuvanja sveta oko nas. Projekat Urbani povrtari bi trebalo da da doprinos zdravom životu u urbanoj sredini”, precizirala je Ivana Ružić, članica tima Projekat “Urbani povrtari”.

Osnovni cilj ovog druženja na Svetski dan hrane je, kako je kazala, promocija zdravog način života i značaja konzumiranja zdrave hrane, boravka u prirodi, kao i bavljenja sportom.

“Pozvani su veliki broj škola, vrtića, srednjih škola, osnovnih škola. Imamo i naše partnere. U srednjim školama to su deca iz ekonomske škole, poljoprivredne. Oni imaju svoje radionice, pripremaju hranu. Koncept je takav da su svi dobrodošli. Kadgod dođu da mogu u svakom momentu da obiđu neku radionicu, da učestvuju u zdravom pripremanju obroka, da prošetaju u ovom Prirodnjakom muzeju, u ovom Arboretumu lepom, kod nas u dvorištu”, kazala je Ružić.

Na foto konkurs raspisan za ovu priliku pristigao je veliki broj fotografija i video materijala o tome kako se sade zdrave biljke u urbanoj sredini. Cilj konkursa, rekla je Ružić, bio je da motivišu mlade ljude da razvijaju zdrave navike.

Prošle godine je odziv na manifestaciju bio odličan, kažu organizatori, što je pokazatelj da mladi prate trendove po pitanju zdravih stilova života, a nadaju se istom uspehu i ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.