Obeležen Svetski dan bez duvanskog dima

VIDEO K9: Međunarodni dan bez duvanskog dima, 31. maj, Preventivni centar Doma zdravlja Novi Sad obeležio je u petak javnom akcijom besplatnih pregleda za sugrađane.

0
8

Dom zdravlja “Novi Sad” u petak je organizovao preventivne preglede za sugrađane u tržnom centru na Bulevaru oslobođenja 119, povodom Svetskog dana bez duvanskog dima koji je ove godine obeležen pod sloganom “Zaštitimo decu od uticaja duvanske industrije”.

Pušenje je značajna pretnja zdravlju i vodeći je faktor rizika za veliki broj bolesti, kako pušača, tako i osoba koje su indirektno izložene duvanskom dimu.

U Srbiji više od trećine odraslog stanovništva povremeno ili svakodnevno puši cigarete, dok najmanje 15.000 ljudi godišnje umre od posledica upotrebe duvana.

Stoga je neophodno povećati znanje i svest mladih već od osnovne škole o štetnosti i posledicama zloupotrebe duvanskih proizvoda, naglasio je prof. dr Dušan Čanković iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Podsetimo, za sve one koji žele da život nastave bez duvanskog dima, Dom zdravlja Novi Sad svakog meseca organizuje besplatnu petodnevnu Školu odvikavanja od cigareta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.