Obeležen Međunarodni dan volontera

VIDEO K9: Međunarodni dan volontera, 5. decembar, volonterima iz našeg grada čestitao je danas u Gradskoj kući zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

0
30

Predstavnike volonterskih organizacija, Crvenog krsta Novog Sada, Centra za omladinski rad, Novosadskog humanitarnog centra, Novosadske biciklističke inicijative, Udruženja „Seniori”, „Žil Vern”, „Iz drugog ugla Veternik”, „Novosadskog volonterskog servisa“, OPENS-a, kao i drugih volonterskih organizacija, primio je jutros zamenik gradonačelnika Novog Sada, Igor Crnobarac, u Svečanoj sali Gradske kuće.

Čestitajući im praznik, Crnobarac je ukazao na važnost obeležavanja Međunarodnog dana volontera koji nas podseća da i dalje postoje ljudi koji plemenito i nesebično pomažu drugima. Podsetio je na osnivanje Novosadskog volonterskog pre 6 godina u svojoj bazi volontera ima oko 2000 sugrađana i novosadskih studenta koji su na raspolaganju uvek kad se za to ukaže potreba.

“Ovaj datum je važan za sve ljude velikog srca, a u Novom Sadu ga tradicionalno obeležavamo uz veliku zahvalnost za sve što naši volonteri čine tokom čitave godine.  Drago mi je što Novosadski volonterski servis raste i napreduje od 2017. godine i u svojoj bazi volontera ima oko 2000 Novosađana i novosadskih studenta koji su na raspolaganju uvek kad se ukaže potreba. Takođe, raduje me što čujem da u ovoj plemenitoj misiji ima volontera koji su tek završili osnovnu školu, ali i naših penzionera u osmoj deceniji koji aktivno volontiraju. Samo ove godine preko 50 realizovanih aktivnosti je za svaku pohvalu! Čak 500 volontera uložilo je iz korpusa svog slobodnog vremena 4000 volonterskih sati. Ulažući svoje vreme, veštine i entuzijazam, vi svakodnevno gradite zdraviji, humaniji i srećniji svet i ja vam se u ime Grada Novog Sada najsrdačnije i najiskrenije zahvaljujem”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Ispred volontera prisutnima se obratila Anđela Ateljević, ističujući značaj malih dela dobročinstva koja pojedinci čine u nekoj lokalnoj sredini, jer osećaju ličnu odgovornost da joj pomognu.

Verujući da volonterizam može doprineti napretku u različitim sferama poput obrazovanja, zdravstva, mira i sigurnosti, Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1985. godine proglasila je 5. decembar za Međunarodni dan volontera.

Ovaj datum se beležava u celom svetu u cilju odavanja priznanja solidarnosti volontera koji odgovaraju na pozive u kriznim situacijama i svakodnevno pomažu u spašavanju života i daju podršku svima kojima je ona potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.