Obeležen Međunarodni dan roditelja

VIDEO K9: Kako biti dobar roditelj ne može se naučiti ni u jednoj školi. Svaki je roditelj za sebe, ali je i svako dete specifično i drugačije od drugih. Univerzalnih pravila nema, ali ono što se u Srbiji pokazalo kao pravilo jeste činjenica da se roditelji suočavaju sa manjkom vremena, ali i manjkom novca, pa neretko zbog toga zapadaju u brojne psihološke probleme. Zato je važno da roditeljstvo u Srbiji ima podršku, kako okoline, tako i države i institucija, kažu za Kanal9 u Udruženju Roditelj.

446

Roditeljstvo je velika odgovornost za koju roditelji bivaju nagrađeni bezuslovnom ljubavlju svoje dece, poruka je Udruženja “Roditelj” povodom obeležavanja Međunarodnog dana roditelja.

Iz ovog Udruženja su povodom obeležavanja ovog datuma istakli i da su roditelji danas suočeni sa brojnim izazovima, pre svega finansijskim i psihološkim i da im u svemu tome treba veća podrška države.

[quote_box_center]“Najveća podrška i pomoć potrebna je u segmentu finansijske podrške, ali ne samo putem jednokratnih davanja. Potrebno je obezbediti da barem jedan roditelj u porodici ima siguran posao, jer bez sigurnosti u tom smislu u pitanje dolazi samo postojanje te porodice i njene egzistencije”, kaže Dragana Ćorić iz udruženja “Roditelj”.[/quote_box_center]

Inače, Međunarodni dan roditelja ustanovljen je 2012. godine Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u znak zahvalnosti roditeljima širom sveta za njihovu nesebičnu posvećenost i brigu o deci. Rezolucijom se u prvi plan stavlja odrastanje deteta u porodičnom okruženju u kojem se neguju ljubav i razumevanje neophodni za razvoj ličnosti deteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.