Obeležen Međunarodni dan OSI

VIDEO K9: Suština Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je da nas podseti da svakodnevno treba da stremimo tome da svaki pojedinac u zajednici dobije šansu da dostigne svoj puni potencijal, izjavio je gradonačelnik Milan Đurić na događaju upriličenom povodom obeležavanja ovog datuma u Novom Sadu.

0
54

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Savet za osobe s invaliditetom Grada Novog Sada je u Kulturnoj stanici Eđšeg organizovao prigodan program.

U programu su učestvovali korisnici Dnevnog boravka ŠOSO “Milan Petrović”, Društva za podršku osobama sa autizmom, Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, kao i Galerija OSI Art.

Suština je u tome da postupci svakog od nas svakodnevno treba da streme ka tome da svaki pojedinac u zajednici dobije šansu da dostigne svoj puni potencijal i bude najbolja verzija sebe, naglasio je Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada i dodao da grad u tom smislu donosi odluke u cilju da planski Novi Sad učini mestom bez barijera, što je naročito vidljivo u oblasti zdravstva, kulture, sporta, saobraćaja.

Iako grad intenzivno radi na rešavanju problema pristupačnosti, arhitektonske barijere još uvek su velika prepreka za osobe sa invaliditetom u našem gradu, ali i, kako kažu, predrasude i diskriminacija.

Pravu inkluziju i ravnopravnost, kao što reče jedna naša sagovornica, imaćemo kada prestanemo govoriti o problemima sa kojima su svakodnevno suočene osobe sa invaliditetom i kada one budu posmatrane sa aspekta šta sve mogu da učine za sebe i ovo drušvo, a ne sa stanovišta onoga što nisu u mogućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.