Obeležen Dan Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode

VIDEO K9: Na svečanosti povodom Dana Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode dodeljene su jubilarne nagrade istaknutim radnicima ove naše ustanove. Predstavljeni su i planovi rada za naredni period Zavoda pod čijom je zaštitom preko 16 odsto teritorije Vojvodine.

431

Na prezentaciji povodom obeležavanja Dana pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode predstavljeni su rezultati rada u prethodnom periodu i istaknuto je da je program aktivnosti koje predstoje jasno planski definisan.

Kao jedna od najvažnijih aktivnosti izdvojena je izrada izveštaja o stanju zaštite prirode u kom će biti prikazani podaci za period od 2010. do 2014. godine.

Veliki uspeh Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode predstavlja i to što trenutno pod zaštitom drži 16,41 procent površina na teritoriji pokrajine. To je, kako ističu iz ove institucije, izuzetan rezultat, budući da više od 82% Vojvodine pod poljoprivrednim zemljištem.

Inače, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode osnovan je 1. aprila 1966. godine.

U periodu od 1993. do 2010. nije radio jer je tada na teritoriji Srbije formiran jedinstveni Zavod za zaštitu prirode Srbije.

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode ponovo je osnovan na osnovu Odluke Skupštine AP Vojvodine 16. februara 2010. godine, a sa radom zapoceo 1. aprila 2010. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.