Obeležen Dan Vojnotehničkog instituta

Svečanim skupom u amfiteatru Vojnotehničkog instituta danas je obeleženo 74 godine postojanja te najznačajnije domaće naučnoistraživačke ustanove u oblasti odbrambenih tehnologija.

0
11

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je tom prilikom značaj Vojnotehničkog instituta za celokupan sistem odbrane i podsetio da je, zahvaljujući VTI, više od 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme danas u upotrebi u Vojsci Srbije.

Ministar je pripadnicima VTI poručio da živimo u vremenu novih izazova sa kojima kao društvo i država moramo biti u toku i pozvao ih da nastave da prate najnovija dostignuća nauke i tehnologije.

Ministar Vučević istakao je da su fascinantni podaci o sedam i po decenija rada i razvoja naoružanja i vojne opreme, ali i u pogledu istraživačke aktivnosti.

Ministar je rekao da razumemo da su se okolnosti promenile, da živimo u vremenu koje nosi neke nove sadržaje i izazove i ukazao na to da kao država i društvo treba da budemo u toku sa novim svetskim pojavama kako ne bismo zaostajali.

On je naglasio da državno rukovodstvo i građani očekuju da VTI razume šta se dešava u svetu i šta treba da radimo da bismo jačali naše odbrambene snage.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić i brojni gosti.

U umetničkom delu programa nastupio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom potpukovnika Igora Mitrovića.

Dan Vojnotehničkog instituta obeležava se u znak sećanja na 1948. godinu kada je nakon oslobođenja zemlje formiran Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije, sa ciljem opremanja, razvoja i modernizacije vojske oslanjanjem na sopstvene snage.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.