Obeležen Dan sećanja na žrtve holokausta

VIDEO K9: Polaganjem venaca na spomenik žrtvama Holokausta na Jevrejskom groblju, u Novom Sadu je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta.

0
41

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, vence na spomenik žrtvama Holokausta na Jevrejskom groblju u Novom Sadu položili su predsednik Jevrejske opštine Mirko Štark i zamenik gradonačelnik Igor Crnobarac.

Tom prilikom prigodnu numeru izveo je Hor ”Hašira” i čitana je molitva.

Crnobarac je rekao da je saradnja Grada i Jevrejske opštine bila i biće izuzetno dobra i plodna te da će grad uvek podržati aktivnosti Jevrejske zajednice.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta izuzetno je važna institucija i deo kulture sećanja na kojoj radimo svi zajedno, sve ove godine, kazao je predsednik Jevrejske opštine Mirko Štark.

Važno je i zbog toga što starija generacija potomaka ima indirektno sećanje na Holokaust od svojih očeva i majki na strahote koje su preživeli, a već sledeća generacija to neće imati.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2005. godine usvojila rezoluciju kojom je 27. januar proglašen za Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta. Tog dana je 1945. godine oslobođen Aušvic, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.