Obeležen Dan Rečne flotile

VIDEO K9: Na Keju žrtava racije upriličena je svečanost povodom obeležavanja Dana rečne flotile Vojske Srbije, u znak sećanja na 6. avgust 1915. kada je porinut prvi srpski ratni brod "JADAR" u čast pobede Srpske vojske u Prvom svetskom ratu na Jadru, poznatijom kao Cerska bitka.

0
674

Pored pripadnika Rečne flotile, na svečanosti na Dunavu, povodom obeležavanja Dana rečnih jedinica i Rečne flotile, prisustvovali i predstavnici grada i Ministarstva odbrane.

“Vi znate da je srce rečne flotile smešteno u našem gradu i mislim da je Novi Sad uvek bio dobar domaćin, partner, prijatelj sa svim pripadnicima Vojske Srbije, pa time i sa Rečnom flotilom. Verujem da ćemo i sa novim ministrom odbrane i njegovim kabinetom nastaviti realizaciju svih onih poslova o kojima je Grad Novi Sad razgovarao i dogovarao sa Ministarstvom odbrane, tiče se imovine, odnosno nekretnina Vojske Srbije, Ministarstva odbrane na teritoriji našeg grada”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom istakao je važnost Rečne flotile kao dela Vojske Srbije.

“Srbija je izborila svoje pravo da odlučuje o svojoj spoljnoj politici, da odlučuje o unutrašnjoj politici. Srbija je izborila svoje pravo da odlučuje sama o sebi i tog prava se nećemo nikada i nipošto odreći. A da bi bilo moguće da odlučujemo o sebi, moramo da imamo moćnu i snažnu armiju. Moramo da imamo armiju koja je snažna i na reci i na kopnu i u vazduhu. Moramo da imamo armiju koju čine zadovoljni pripadnici i moramo da imamo armiju koja poštuje i razume čitavo društvo”, naveo je Vulin.

O Rečnoj flotili, njenoj bogatoj istoriji i dosadašnjim rezultatima, govorio je komandant flotile Andrija Andrić, a svečanost na Dunavu je upotpunio defile brodova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.