Obeležen Dan obrazovanja

VIDEO K9: Povodom Međunarodnog dana obrazovanja Osnovnoj školi „Branko Radičević“ grad Novi Sad poklonio je oko 350 novih knjiga za školsku biblioteku.

0
39

Biblioteka OŠ Branko Radičević u Novom Sadu bogatija je za oko 350 novih knjige koje je, povodom Međunarodnog dana obrazovanja, obezbedio Grad Novi Sad, u saradnji sa Knjižarom „Vulkan“.

Predstavnici Grada, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovan Kovačević, ovom prilikom su sa direktorkom ove obrazovne ustanove Suzanom Marić razgovarali i utvrđivanju prioriteta za ulaganja u 60 godina staru školu.

Ministar prosvete Branko Ružić povodom Međunarodnog dana obrazovanja izjavio je da je težnja države da obrazovni sistem u našoj zemlji bude inkluzivan, dostupan i kvalitetan i da se menja u skladu sa promenama i novim mogućnostima, te da je važno da se obrazovni proces održava i u uslovima kovida i da nastava bude dostupna svima. 

Međunarodni dan obrazovanja, 24. januar, Skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018. godine, kako bi istakla ulogu koju obrazovanje ima za uspostavljanje globalnog mira, razvoja i napretka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.