Obeležen Dan građevinara Srbije

VIDEO K9: Osmi avgust, Dan građevinara Srbije, obeležen je danas u Novom Sadu obilaskom gradilišta jednog od dva nova vrtića koja bi trebala da budu završena do kraja ove godine.

0
59

Rok za izgradnji novog vrtića PU “Radosno detinjstvo” na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara je decembar ove godine, ali bi on mogao, prema najavi izvođača radova, da bude završen već tokom oktobra, izjavio je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, koji je, povodom Dana građevinara Srbije, zajedno s predsednikom Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josipom Modićem, obišao gradilište.

Biće urađeno parterno uređenje, mobilijar, dečje igralište, sačuvano je i zelenilo koje je postojalo pre početka gradnje, a biće zasađeno i novo, kazao je Đurić, koji je ovom prilikom građevinarima četitao njihov dan.

Gradonačelnik je podsetio na neke od velikih građevinskih poduhvata aktuelnih u Novom Sadu, izgradnju dva mosta preko Dunava, uređenje Almaškog kraja, podzemnih garaža kod zgrade Banovine i u Ulici Modene, prugu Novi Sad-Subotica kao i brojnih saobraćajnica na teritoriji našeg grada. Građevinski radnici danas su traženi u Srbiji, imaju solidne plate i uslove rada, izjavio je predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada.

Dan građevinara Srbije se obeležava u znak sećanja na trodnevni štrajk radnika koji je okončan 8. avgusta 1940, a usledio je posle neuspešnih pregovora sindikata i poslodavaca o promeni kolektivnog ugovora i povećanju nadnica. Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, na kraju prošle godine građevinska industrija je u Srbiji, sa skoro 170.000 uposlenika, učestvovala u ukupnoj zaposlenosti sa 7,5 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.