Obeležen Dan borbe protiv dečjeg rada

VIDEO K9: Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada, Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima i Policijska uprava Novi Sad organizovali su akciju u cilju edukacije sugrađana o prevenciji dečijeg prosjačenja.

0
40

Prosjačenje je najčešći oblik dečjeg rada u Novom Sadu, što je svakodnevno vidljivo na naprometnijim mestima, u baštama kafića i restorana u kojima goste opsedaju mališani, najčešće romske nacionalnosti, koji traže „neki dinar“.

Bilo da im daju novac ili ne, mnogi se zapitaju ko se i na koji način brine o toj deci, za koga prosjače i ko je zadužen da ih zaštiti i obezbedi normalne uslove za život kakve im garantuju konvencije o dečjim pravima.

Međunarodni dan borbe protiv dečjeg rada prilika je da se na problem dečjeg rada skrene pažnja javnosti, ali i nadležnih da pojačaju aktivnosti na njegovom rešavanju.

Tim Grada Novog Sada za borbu protiv trgovine ljudima i Policijska uprava Novi Sad organizovali su danas akciju u cilju edukacije sugrađana o prevenciji dečijeg prosjačenja.

Tim za borbu protiv trgovine ljudima i Policijska uprava Novog Sada kreirali su informativni materijal o problemu prinudnog prosjačenja kao jednog od oblika trgovine ljudima, sa akcentom na decu koja se nalaze u uličnoj situaciji.

S obzirom na to da je prosjačenje veoma zastupljeno u ugostiteljskim objektima, akciji se pridružilo i Udruženje ugostitelja Novog Sada, koje se složilo da edukativni materijal bude deljen gostima, kako bi zajedničkim snagama radili na zaštiti prava dece.

Policija i Tim za borbu protiv trgovine ljudima nemaju tačan podatak o tome koliko dece prosjači na ulicama Novog Sada, ali tvrde da je njihov broj prosečan i da nije povećan u poslednjih godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.