Obeležen Dan belog štapa

VIDEO K9: U prostorijama Saveza Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu obeležen je Svetski dan belog štapa.

0
178

Savez slepih Srbije, zajedno sa svojim lokalnim organizacijama i ustanovama za slepe, i ove godine obeležava 15. oktobar, svetski Dan belog štapa, čime se pridružuje celokupnom pokretu slepih Evrope i sveta.

Korisnici belog štapa suočavaju se sa problemom dostupnog okruženja, što uključuje ne samo pristup javnim objektima, nego i saobraćajnu infrastrukturu i nedostupne trotoare. Svetski dan belog štapa je još jedna prilika da se ukaže na brojne probleme sa kojima se suočavaju slepe i slabovide osobe u našoj zemlji.

Nešto više o situaciji u gradu Zrenjaninu rekao je Nenad Vukeljić, predsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih u Zrenjaninu ima podršku grada kao i da postoje određene stvari koje će se tek rešavati.

Nakon prijema, lanovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem krenuli su u šetnju od prostorija organizacije u Miletićevoj ulici do centra grada. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.