Obeležen Dan belog štapa

VIDEO K9: U prostorijama Saveza Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu obeležen je Svetski dan belog štapa.

142

Savez slepih Srbije, zajedno sa svojim lokalnim organizacijama i ustanovama za slepe, i ove godine obeležava 15. oktobar, svetski Dan belog štapa, čime se pridružuje celokupnom pokretu slepih Evrope i sveta.

Korisnici belog štapa suočavaju se sa problemom dostupnog okruženja, što uključuje ne samo pristup javnim objektima, nego i saobraćajnu infrastrukturu i nedostupne trotoare. Svetski dan belog štapa je još jedna prilika da se ukaže na brojne probleme sa kojima se suočavaju slepe i slabovide osobe u našoj zemlji.

Nešto više o situaciji u gradu Zrenjaninu rekao je Nenad Vukeljić, predsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih u Zrenjaninu ima podršku grada kao i da postoje određene stvari koje će se tek rešavati.

Nakon prijema, lanovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem krenuli su u šetnju od prostorija organizacije u Miletićevoj ulici do centra grada. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.