Obeležen 87. rođendan Mike Antića

VIDEO K9: U okviru tradicionalnih Antićevih dana, prigodnim programom obeležen je rođendan našeg slavnog pesnika Miroslava Mike Antića.

0
274

Slavni pesnik Mika Antić bi, da je živ, danas napunio bi 87. godina. Miroslava Antića sugrađani smatraju najvećim boemom našeg grada, koji je živeo svoje pesme.

U čast godišnjice njegovog rođenja, a u okviru 12. po redu Antićevih dana, predstavnici grada i građani položili su venac na njegov grob i kod spomenika u Dunavskom parku, gde je upriličen prigodan program uz recitacije učenika.

“I danas se sećamo na našeg velikana, a slaveći lik i delo Miroslava Mike Antića mi slavimo svakako i neprolaznost umetničkog stvaralaštva našeg velikana, svakako i ove KCNS u saradnji sa odborom Skupštine Grada Novog Sada organizuje 12 put za redom Antićeve dane na veliko zadovoljstvo gradske uprave za kulturu mi imamo mnoštvo programa i ove godine i drago mi je da i na ovaj način skrećemo pažnju javnosti na lik i delo našeg velikana”, naveo je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

U okviru programa posvećenom Miroslavu Antiću, osnovci novosadske istoimene škole i OŠ ”Dušan Radović” recitovali su njegove stihove iz pesama “Plavi čuperak”, “Šta je najveće” i “Lična pesma” na srpskom, romskom i mađarskom jeziku.

U petak, poslednjeg dana Antićevih dana, u Svečanoj sali Gradske kuće biće uručena nagrada „Miroslav Antić“ za 2018. godinu, koja je pripala Dejanu Aleksiću za zbirku pesama „Radno vreme raja“, čime će ova trodnevna manifestacija biti završena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.