Obećanja i radovanja

VIDEO K9: Većina opozicionih partija u Srbiji tvrdi da medijska slika života u Srbiji ne odgovara realnosti, a vladajuću koaliciju optužuju za neumerenu medijsku promociju i manipulaciju. Među njima je i "Pokret za preokret", koji tim povodom analizira situaciju od prošlih lokalnih izbora u više gradova i opština, kako bi dobili uvid u realno stanje svega što je pre izbora obećano, a kasnije nije ispunjeno, rekao je u emisiji Press presek Željko Belobradić, potpredsednik Gradskog odbora "Pokreta za preokret".

0
677

Brojna su obećanja vladajuće koalicije o boljem životu građana Novog Sada koja do sada nisu ispunjena, tvrdi Belobradić, od gradnje tunela kroz Frušku goru, završetka Žeželjevog mosta, do brojnih obećanih radova i raščišćavanja u gradu, poput bazena na Novom naselju.

“Evo, sad su, kada smo mi ovo pripremali sve, nedeljama unazad je bilo da nisu počeli ovaj tržni centar kod SPENS-a, da grade tamo gde su uklonili terene za tenis, gde su ljudi imali malo da se bave nekim sportom. Eto, sad će tu da nikne opet jedna čelična konstrukcija. Ja sam na Limanu proveo gotovo ceo život i imam osećaj da su svi pomalo, ne možemo reći sad samo ova poslednja vlast, međutim, ovo sad što se dešava čini mi se da je najbeskrupuloznije, takav bar utisak imam. Ali su nam večito, nekako, zaklanjali pogled, gradili zgrade tamo gde smo mi imali dečja igrališta i tako dalje”, naveo je Belobradić.

Odluka o podeli Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” konačno je doneta, nakon priče o tome koja je trajala godinama, naveo je Belobradić i dodao da je teško u ovom trenutku proceniti da li će ona i uspeti u svojoj nameri, a to je upis većeg broja dece u vrtiće.

“Ne znam kako bih se odretio o tome u ovom momentu. Jer ovo sada liči na podelu zbog nekih drugih stvari. Bojim se da to ide na tu stranu, a da ne ide zbog onoga zbog čega bi ta ustanova u jednom trenutku počela da funkcioniše onako kako treba”, kazao je Belobradić.

Problem sa neuklonjenim radioaktivnim gromobranima postavljenim šezdesetih godina u gradu još uvek je aktuelan, podsetio je Belobradić, koji tvrdi da postoje ozbiljna istraživanja koja pokazuju da oni ozbiljno utiču na zdravlje stanovništva.

“Kroz Službeni glasnik tadađnje SFRJ je još ’91. godine donet zakon po kome je najkasniji rok bio pet godina, znači do juna ’96. su trebali svi ti gromobrani na teritoriji cele bivše jugoslavije da budu uklonjeni. Oni nisu sklonjeni. Mi, nažalost, danas u Novom Sadu imamo još 50 tih radioaktivnih gromobrana. Ono što je jako problematično sa tim gromobranima je da oni mnogo više zrače od ovog osiromašenog uranijuma o kojem su govorili početkom semice na RTS-u”, rekao je on.

Pored Novog Sada, Poktret za preokret analizira stanje nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora i u Beogradu, Nišu, Subotici, Vrbasu i drugim opštinama i gradovima, u cilju, kako je rekao Balobradić, da i građanima i koaliciji na vlasti ukažu na realnost onoga što se dešava u lokalnim sredinama, a koja je, smatra on, daleko od virtuelnog i medijski predstavljenog života u Srbiji.

Kompletnu emisiju “Press presek” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.