Obavezno zakazivanje vakcine

VIDEO K9: Od danas će moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

16

Na svim punktovima za vakcinaciju mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra.

Kako se dalje navodi, nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritetizacije.

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Građani koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa mogu se prijaviti na sajtu www.imunizacija.euprava.gov.rs ili telefonom kontakt centra na broj 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju, epidemija nikako nije gotova, podsećaju iz Vlade Srbije i pozivaju građane na odgovorno ponašanje, poštovanje epidemioloških mera i poštovanje termina vakcinacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.