OBAMA LOBIRA DA UBEDI SKEPTIČNE KOMGRESMENE

503

Američki predsednik Barak Obama počeo je intenzivno lobiranje kako bi skeptične kongresmene koji razmišljaju da li da podrže vazdušne udare na Siriju ubedio da treba to da učine, rekao je jedan zvaničnik.

Obama, potpredsednik Džo Bajden i šef osoblja Bele kuće zvali su juče svakog člana Predstavničkog doma i Senata posebno da bi razgovarali sa njima, tvrdi visoki zvaničnik Bele kuće.

Osim toga održan je poverljivi sastanak za članove Kongresa na Kapitol Hilu kome je prisustvovalo oko 70 kongresmena, navodi taj zavničnik, a prenosi AFP.
Bela kuća je u subotu formalno tražila od Kongresa odobrenje za izvođenje vazdušnih napada na Siriju.

Američki vojni zvaničnici su, u međuvremenu, objavili da su se nosač avion na nuklearni pogon “UŠ Nimic” i drugi brodovi iz ofanzivne grupe uputili u pravcu Crvenog mora kao podrška u ograničenom američkom napadu na Siriju, prenosi Rojters.

Ofanzivna grupa Nimic, koja obuhvata četiri razarača i jedan kruzer, u ovom trenutku nema naredbu da se uputi u istočni Mediteran, ali se kreće u zapadnom pravcu u Arabijskom moru tako da može da otplovi u istočni Mediteran ako to bude zatraženo od nje, piše Blic.

U ovom trenutku nije jasno kada će brodovi stići u Crveno more.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.